Menu

3 redenen waarom een auto importeren uit Duitsland slim is

Heb jij weleens overwogen om een auto te kopen in Duitsland? Doordat de automarkt in Nederland gaandeweg meer nadelen dan voordelen bevat, wordt het steeds minder aantrekkelijk om een auto te kopen. Daardoor moet je slim zijn en creatieve manieren vinden om een mooie auto voor een leuke prijs aan te schaffen. Een van deze creatieve manier is door te besluiten om een auto te importeren uit Duitsland. In deze blog geven we je drie redenen waarom dit slim is om te doen.

pexels-kelson-downes-1149137

Het bespaart je veel geld

Het eerste voordeel van een auto kopen in Duitsland, is dat het je veel geld scheelt. Dit komt door twee verschillenden reden. Ten eerste is het aanbod in Duitsland veel goedkoper. Daardoor zakt de prijs van auto’s, helemaal vergeleken met Nederland.

Ten tweede hoef je geen BTW te betalen wanneer jij besluit om een auto uit Duitsland te importeren. Daarbij geldt wel dat de auto meer dan 6 maanden oud moet zijn of meer dan 6000 km gereden heeft. Anders wordt de auto namelijk nog gezien als nieuw. Maar wanneer jij dit omzeilt, scheelt het je erg veel geld.

Een groter aanbod

Eerder bespraken we al kort dat er een groter aanbod aan auto’s is in Duitsland. Dat is ook volkomen logisch, doordat er simpelweg meer gebruikers in Duitsland zijn vergeleken met Nederland. Naast dat het grote aanbod voor lage prijzen zorgt, brengt het nog een ander groot voordeel met zich mee. Je hebt namelijk de keuze uit veel meer auto’s. De Nederlands automarkt is krap, waardoor je vaak concessies moet maken die jij eigenlijk helemaal niet wilt overwegen. Dit probleem komt veel minder vaak voor in Duitsland, mede door het grote aanbod. Zo kun jij haast altijd jouw droomauto aanschaffen.

Andere wagens

Tot slot zul je in Duitsland ook andere wagens vinden vergeleken met Nederland. Zo zijn occassions daar frequent op de weg te zien en voor een lage prijs te vangen. Maar ook is het zo dat de auto’s in Duitsland wat voller uitgevoerd zijn. Je hebt als het ware toegang tot meer leuke gadgets in jouw auto. Voorbeelden daarvan zijn klassiekers zoals airco en verwarming voor de ruiten. Maar denk ook aan wat nieuwere functies zoals achteruitrijcamera’s en individuele stoelverwarming. Autorijden is een ervaring, en met een vollere uitvoering wordt die ervaring alleen maar prettiger.

In dit artikel hebben we besproken welke drie redenen het slim maken om een auto uit Duitsland te importeren. Ten eerste scheelt het je veel geld doordat het aanbod hoog is en je geen BTW bij tweedehands auto’s hoeft te betalen. Ook zorgt het aanbod ervoor dat je de keuze hebt uit veel meer soorten wagens, waardoor jij haast altijd jouw ideale voertuig zult vinden. Tot slot kun je in Duitsland andere wagens vinden vergeleken met Nederland, met name wagens die een vollere uitvoering hebben. Zo wordt autorijden meer een luxe. Al met al is een auto uit Duitsland importeren een uitstekend idee om uit te voeren.