Menu

Iets huren met een creditcard? Dit zijn de voordelen

Het is tegenwoordig op steeds meer manieren mogelijk om te betalen. Je kunt simpelweg contant geld gebruiken, maar tegenwoordig is het gebruiken van een bankpas de standaard. Echter, dit zijn niet de enige twee manieren om te betalen. Het is bijvoorbeeld in sommige winkels zelfs mogelijk om met cryptovaluta te betalen. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van een creditcard. Dit is erg handig en heeft een aantal voordelen die de andere betalingsmogelijkheden niet hebben. 

Hoe werkt een creditcard?

De meeste mensen maken gebruik van een bankpas om hun dagelijkse uitgaven te doen. Dat is logisch aangezien iedereen die een bankrekening opent ook direct een bankpas krijgt. Hierdoor is het gemakkelijk om hiermee te betalen en je hebt bij iedere winkel tegenwoordig de mogelijkheid om met je pinpas te betalen. Toch kan het ook slim zijn om gebruik te maken van een creditcard. Dat heeft een aantal redenen. Om te kunnen beoordelen of een creditcard nuttig kan zijn voor jou, is het van belang dat je begrijpt wat het doen van uitgaven met een creditcard precies inhoudt. Als je een creditcard gebruikt, leen je als het ware geld van het bedrijf waarbij je de creditcard hebt afgesloten. Vaak zijn hier kosten aan verbonden, maar je kunt ook gebruik maken van een gratis kredietkaart

Eén van de grootste voordelen van het gebruiken van een creditcard, is het feit dat de meeste creditcardbedrijven je aankoop verzekeren. In veel gevallen is je aankoop zelfs 180 dagen verzekerd. Dit kan je een hoop geld besparen en daarom is het fijn om over een creditcard te beschikken. Wel is het van belang dat je goed oplet wanneer je je creditcard gebruikt. Het is namelijk mogelijk om meer geld uit te geven met je creditcard dan je op je bankrekening hebt staan. De betalingen die je doet met een creditcard worden namelijk pas later in rekening gebracht door de creditcardmaatschappij. 

Ook een huurauto is verzekerd

Als jij je creditcard gebruikt om spullen te huren, is het slim om op zoek te gaan naar een creditcardmaatschappij waarbij je huurauto ook meeverzekerd is. Dat kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld schade rijdt met de auto die je op vakantie hebt gehuurd. Het is daarom voor iedereen die wel eens een auto huurt met een creditcard verstandig om eens uit te zoeken hoe dit geregeld is bij je huidige creditcard. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet voor hoge kosten komt te staan wanneer je een auto huurt en er iets mee gebeurt waardoor de schade op jou verhaald kan worden. 

Handig in het buitenland

Wanneer je regelmatig in het buitenland bent, is het handig om een creditcard te hebben. Dit is erg handig wanneer je dingen wilt huren aangezien deze meestal verzekerd zijn, maar het is ook fijn dat je overal met een creditcard kunt betalen. Daarom is het voor mensen die vaak op reis zijn erg handig om over een creditcard te beschikken.